Hol vannak azok a szép idők, amikor János bácsi a kertből szemlélte az utca népét, kikönyökölt a szépen faragott kerítésre, éjszaka pedig Bodri kutya egymaga őrizte a házat, nagy mérgesen elugatta az idegeneket. Szegény Bodri ma már képtelen lenne ellátni ezt a tisztséget, a faragott fakerítés sem nyújtana biztonságot a ház lakóinak.

Új századunkban komoly kihívást jelent otthonunk biztonságának megőrzése. Mivel kétméteres, kigyúrt őrző-védőket nem lehet minden családnál alkalmazni, műszaki megoldásokhoz kell folyamodnunk.

Biztonságos Hörmann kertkapu és garázskapu

A családi házak egyre modernebb stílusban épülnek, a legtöbb garázzsal együtt, a kerítést fémből készítik. A kertkapu vagy szárnyas megoldású, vagy úgy alakítják ki, hogy nyitáskor a kerítés mellett oldalra húzódjon. Néhány évvel ezelőtt, ha egy betörő feszítővassal nekiesett a garázskapunak vagy a kertkapunak, könnyen kinyithatta. A márkás cégek ma már a garázs- és a kertkaput is biztonságvédelmi megoldásokkal készítik.

Garázskapu

A Hörmann technikai újításainak köszönhetően a garázskapu a ház egyik legbiztonságosabb pontja lehet. Az egyik újdonság az a védelmi berendezés, amely a leeresztés pillanatában automatikusan reteszeli a kaput, s mivel ez mechanikus megoldás, áramszünet esetén is működik. Távirányító rendszer segítségével sem lehet illetéktelennek behatolni, a Hörmann Bisecur kapunyitó rendszerei több mint egymillió variációra képes kódos védelmet használnak, a legrafináltabb betörőnek is lehetetlenné téve a kód ellopását.

Biztonságos Hörmann kertkapu és garázskapu

Kertkapu

Ugyanezt a védelmet élvezheti a kertkapu is, ha a megfelelő automatikával látják el. A szárnyas és a tolókapu is könnyedén motorizálható, ezt a munkát érdemes az udvar lebetonozása, kövezése előtt elvégezni. Ha ugyanattól a cégtől vásároljuk a garázs- és a kertkaput működtető elektronikát, egyetlen távirányítóval nyithatjuk mindkettőt. Ez roppant kényelmes megoldás, gondoljunk csak arra, hogy ha szakad az eső, nem kell kiszállni a kocsiból, hogy kinyissuk a kertkaput, egy gombnyomással kényelmesen begurulhatunk a garázsba.

Forrás: Hörmann

Képgaléria

Biztonságos Hörmann kertkapu és garázskapu

Szerző: Timaffy Lilla

Bemutatkozás


Galériák