A sörözőben egyre fokozódott a hangzavar, két férfi beszélgetésébe lassan az egész törzsközönség bekapcsolódott. Gyűltek a söröskorsók, özönlöttek a jó tanácsok, a problémára azonban nem született megoldás. A téma súlyosnak bizonyult. A vita arról szólt, melyik a hasznosabb megoldás a garázskapu átalakításoz, előre nyíljon, vagy felfelé gördüljön.

A gondot az jelentette, hogy alacsony volt a garázs, nehezen fért volna be a mennyezet alá a garázskaput mozgató szerkezet. Meg azután a garázs egyben szerszámoskamra és kerékpártároló is volt, szóval nem mindig volt szükség a kapu teljes kinyitására. Azután valaki bedobta az ötletet: lehetne oldalra is futtatni a szekcionált garázskaput.

Oldalra futó szekcionált garázskapu

Oldalra futó

A vitának az esti záróra vetett véget. Az egymásnak homlokegyenest ellentmondó javaslatok eldöntéséhez a sört kedvelő úr másnap szakértőt keresett, akit a Hörmann-nál meg is talált. A szakember kiment a helyszínre, a garázs méretei és elhelyezkedése alapján a cég egyik újdonságát ajánlotta: az elegáns, oldalra futó szekcionált garázskaput. Az ajánlatot meggyőző érvek támasztották alá. Ennél a típusnál dupla futógörgők gondoskodnak arról, hogy könnyedén, nyugodtan nyíljon a kapu, az alul lekerekített aljzatsín pedig precízen és biztonságosan vezeti. A szerkezet mindkét végén nyitott, így könnyen lehet tisztítani az aljzati sínt, ha véletlenül valami bele hullana, és akadályt képezne.

Oldalra futó szekcionált garázskapu
A dupla futógörgők

Biztonság

Mennyire biztonságos ez a kapu? – érdeklődött a leendő vásárló, s megtudta, az oldalra futó kapunál a lamellák és a zsanérok optimálisan összehangolt alakja megakadályozza, hogy valaki véletlenül becsípje az ujját a kapu nyitásakor. Dupla lekapcsoló automatika gondoskodik arról, hogy nyitás vagy zárás közben ne történhessen baleset, ha a nyílásba vagy a vezető sínbe váratlanul akadály kerül, azonnal leállítja a kaput.

Oldalra futó szekcionált garázskapu

Kiskapu

Mindez megnyugtatóan hangzott, ám az adu ász még hátra volt. Az oldalra futó szekcionált kaput ugyanis gyorsan és egyszerűen részlegesen is lehet nyitni. A Hörmann világújdonsága: az úgynevezett kiskapufunkció hallatán ez a típus végleg belopta magát leendő gazdája szívébe.

Oldalra futó szekcionált garázskapu
A kiskapufunkció automatikusan, a kapufogantyúról is működtethető

Ha nem az autót akarjuk bevinni, csak valaki be akar menni a garázsba vagy a biciklit, netán a fűnyírót akarjuk betolni, fölösleges az egész kaput kinyitni. A bejáró szélességét a tulajdonos maga állíthatja be, a kiskapu automatikusan, a kapufogantyúról is működtethető.
Aligha akad ennél praktikusabb megoldás.

Forrás: Hörmann

Tekintse meg az oldalra futó szekcionált garázskapukat bemutató képgalériánkat!

 

Oldalra futó szekcionált garázskapu

Az átjáró szélessége egyszerűen beállítható

Oldalra futó szekcionált garázskapu

Oldalra futó szekcionált garázskapu

 

 

Szerző: Timaffy Lilla

Bemutatkozás


Galériák