Paprikás csirke, uborkasaláta és egy jó üveg bor mellett mi másról lehet beszélgetni, mint arról, hogyan lehet megoldani a garázs lezárását. Az ifjú pár néhány hete költözött egy budai családi ház leválasztott részébe. A komfort mellé egy meglehetősen apróra méretezett garázs is járt, ami egyelőre tárva-nyitva, ajtaja nincs. Autójuk csak aludni tér be, de nagyon hálás lenne, ha zárt kapu mögött éjszakázhatna, biztonságban. Kicsi is, alacsony is, milyen kaput lehet erre a garázsra tenni? – érdeklődött az ifjú férj a szakcégeknél. A Hörmann-nál végre megtalálta a megoldást.


Redőnyös garázskapu

Ha nincs elég hely belül, kívülről kell gondoskodni a zárhatóságról, erre pedig a redőnykapu a legalkalmasabb – hangzott a Hörmann ajánlata. Az egyszerűnek tűnő megoldás mögött kiforrott technika van. A RollMatic fantázianevű redőnykapu függőlegesen nyílik, alig foglal el helyet a garázsban, és elegendő hely marad a garázs előtt is. Bármilyen garázsra fel lehet szerelni, a nyílás lehet négyszögletes, köríves vagy más alakú is.

Redőnyös garázskapu

A külső szerelésű kapunál a garázs teljes mélysége használható parkolásra, és a teljes falnyílás szabaddá tehető átjárás céljából

A redőnykapu nem csak szép, de biztonságos is, kitűnő működését a Hörmann legutóbbi újítása is segíti. A bevált húzórugós technika lép működésbe a kapu nyitásakor és zárásakor, ez óvja a meghajtás mechanikáját. Ha szükség van rá, a kapu kézzel is könnyen működtethető, kurbli sem kell hozzá.

Redőnyös garázskapu

A dupla kötélvezetés megóvja a kaput a lezuhanástól. A Hörmann speciális profilelrendezést alkalmaz a redőnykapuknál, ami biztonságos, betörésgátló reteszelést hoz létre, e mechanikának köszönhetően a kapulapot gyakorlatilag nem lehet feltolni.

Redőnyös garázskapu

Ha lejtős az utca, akkor is jó megoldás a redőnyös garázskapu


A kapuk és garázskapuk piacvetető cége az esztétikára és a kényelemre is gondol termékei fejlesztésénél. Hogy a redőnykaput könnyen lehessen karbantartani, a meghajtást a tengelyburkolaton kívülre szerelik. A kapu indítása és megállása szinte zaj nélkül történik, lágyan, csendesen működik a mechanizmus, ez nem csak kellemes a tulajdonosoknak, az okos szerkezet a kaput is óvja.

Redőnyös garázskapu

A kicsi garázsra természetesen fölkerült a szuper redőnykapu. Az autó elégedett, az ifjú pár pedig azon gondolkozik, meg kellene hívni a tervezőjét egy jó paprikás csirke vacsorára.

Forrás: Hörmann

Tekintse meg képgalériánkat!

 

 

Szerző: Rácz Judit

Galériák